فهرست مطالب

فصلنامه نانو مقیاس
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مجتبی گودرزی*، داود قنبری، محسن عبدالهی فر صفحات 1-8

    دراین مقاله، نانوذرات فریت کبالت CoFe2O4 و نانوکامپوزیت های ساخته شده با نشاسته و داروی ضد سرطان کپسیتابین سنتز شدند. مورفولوژی نانوساختار با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، فاز کریستالی توسط پراش پرتو اشعه ایکس و هسته-پوسته در ابعاد نانو نیز با استفاده از دستگاه میکروسکوپ الکترونی عبوری بررسی گردید. همچنین عمل رهاسازی داروی کپسیتابین درمحیط شبه سازی با معده انسان و در دمای فیزیولوژی بدن انسان انجام و تحت آنالیزطیف سنجی مریی فرابنفش قرارگرفت. نتایج حاصله نشان دهنده یک نانوساختار جدید و موثر در درمان سرطان را معرفی می کند.

    کلیدواژگان: فریت کبالت، نانوذرات، کپسیتابین، سرطان، نانوکپسول
  • مهسا فخارپور صفحات 9-19

    لایه های نازک نانوساختار تک حلقه مارپیچی منگنز با استفاده از روش همزمان لایهنشانی مایل و چرخش زیرلایه حول به دست آمده SEM و FESEM محور عمود بر آن تهیه شده است. ویژگیهای ساختاری نمونه تولید شده با استفاده ازتصاویر است. با استفاده از طیفسنجی تک باریکهای، طیف نوری نمونه برای نور تابشی عمود بر سطح به دست آمده است. سپس، با استفاده از مدل همگنسازی، طیف جذب برای نور پلاریزه خطی در زاویه تابشی 0 و زوایای سمتی متفاوت به دست آمد. نتایج به دست آمده سازگاری خوبی با طیف جذب تجربی دارد. همچنین، با استفاده از تقریب دوقطبی منفصل نوع نوسانات پلاسمونی در داخل نانوحلقه مارپیچی بررسی شده است.

    کلیدواژگان: تقریب دوقطبی منفصل، تک حلقه مارپیچی منگنز، جذب، نانوساختار، همگن سازی
  • روناک عیسوی * صفحات 20-32

    در این تحقیق نانوذرات مغناطیسی CoFe2O4 از طریق روش حالت جامد در داخل هاون چینی سنتز شد و سپس در دماهای بالا کلسینه گردید. نانوفریت کبالت به دست آمده با استفاده از تکنیک های XRD، SEM، FT-IR و VSM شناسایی گردید و به عنوان کاتالیزگر در تبدیل تک ظرفی و موثر اپوکسیدهای مختلف دارای استخلاف های آریلی، آلیلی و آلکیلی به 2،1-دی استوکسی استرهای متناظر توسط استیک انیدرید در حمام روغن در دمای 70 درجه سانتیگراد و تحت شرایط بدون حلال استفاده شد. سنتز 2،1-دی استات ها در بازه ی زمانی 4-1 ساعت با بازده 95-77 درصد انجام شد. نانوکاتالیزور مغناطیسی با استفاده از یک آهن ربای ساده به آسانی از محیط واکنش بازیافت شده و با حفظ خواص مغناطیسی و کاتالیزوری در چرخه های بعدی مورد استفاده مجدد قرار گرفت.

    کلیدواژگان: اپوکسید، 2، 1-دی استات، CoFe2O4، نانوکاتالیزور مغناطیسی، بدون حلال
  • سپهر رازی*، فاطمه قاسمی، صمد روشن انتظار صفحات 33-47

    در این مقاله دو ساختار بلور فوتونی تشدیدی پیشنهاد می گردد که پاسخ اپتیکی آن ها علاوه بر مدولاسیون تابع دی الکتریک در بلور، وابسته به اندرکنش تحریک های درونی با امواج تابیده به ساختار می باشد. لایه های متناوب GaAs به عنوان لایه سد و نقاط کوانتومی InAs/InGaAs لایه دوقطبی فعال به عنوان بلوک های اصلی تشکیل دهنده بلورها انتخاب شده اند. نظم بلوری ساختارها با وارد کردن لایه های نقص عمدی بهم ریخته شده است. روش ماتریس انتقال برای ارزیابی مشخصه های اپتیکی بلورها مورد استفاده قرار گرفته و به منظور مدل بندی شرایط واقعی، نقش پذیرفتاری موثر اکسایتونی و عوامل پهن شدگی های همگن و ناهمگن نیز لحاظ گردیده که در مطالعات قبلی بسیار کمتر مورد توجه بوده اند. وابستگی پاسخ دهی نمونه ها اعم از پهنا و محدوده طول موجی ناحیه باند توقف و مدهای تشدیدی به پارامترهای ساختاری همچون تعداد لایه های تناوبی، ضخامت لایه های سد و نقطه کوانتومی و همچنین میزان همگن بودن لایه ها در گام اول مورد بررسی قرار می گیرد. پس از استخراج مقادیر بهینه، تنظیم پذیری مشخصه های اپتیکی با عوامل خارجی همچون دمای بلور و زاویه تابش نور به آن بصورت منسجم ارزیابی می گردند. نتایج نشانگر پتانسیل بالای ساختارهای پیشنهادی برای کاربردهایی همچون فیلتر ها، تفکیک کننده های فرکانسی و سویچ های تمام نوری تنظیم پذیر می باشند.

    کلیدواژگان: بلور فوتونی تشدیدی، ساختار نقص دار، باند توقف، ماتریس انتقال، پاسخ اپتیکی تنظیم پذیر
  • احمدضیاء شیرزاد، حکیمه زارع*، زهرا شاهدی، فاطمه استواری، یوسف فضائلی صفحات 48-55

    نقاط کوانتومی گرافن اکساید نورتاب، به دلیل پایداری فوق العاده، خواص الکتروشیمیایی، نورتابی بالا و سمیت کم شان مورد توجه دانشمندان در علم شیمی، مواد، زیست فناوری و فیزیک، قرار گرفته است. در این پژوهش نقاط کوانتومی گرافن اکساید با استفاده از روشی ساده و مستقیم سنتز شدند و برای افزایش و تغییر نورتابی، نقاط کوانتومی گرافن اکساید آلاییده شده با نیتروژن N و سولفور S در حضور تیواوره و آمونیاک به صورت تک مرحله ای و ساده سنتز شدند. نقاط کوانتومی بوسیله طیف سنجی مادون قرمز، طیف جذبی ماورا بنفش-مریی و فوتولومینسانس و میکروسکوپ الکترونی عبوری مشخصه یابی شدند. نقاط کوانتومی گرافن اکساید آلاییده N و S برخلاف نقاط کوانتومی گرافن اکساید پایه دارای نورتابی آبی و شدت بالاتری نسبت به همتای پایه خود است. بخاطر این ویژگی برجسته نورتابی نقاط کوانتومی گرافن اکساید آلاییده N و S می توانند برای تصویربرداری پزشکی و سایر کاربردهای نوری استفاده شوند.

    کلیدواژگان: گرافن اکساید، نقاط کوانتومی، نقاط کوانتومی گرافن اکساید آلاییده با N و S، تیو اوره، آمونیاک
  • امیر حیاتی*، حبیب حمیدنژاد صفحات 55-59

    در پژوهش حاضر نانو ذرات و نانو سیم های سیلیکونی با استفاده از کاتالیست طلا به روش های لایه نشانی بخار شیمیایی و تکنیک بخار-مایع-جامد VLS در زمان های مختلف سنتز شدند. مشخصه های نانوساختاری نمونه های سنتز شده با استفاده از تکنیک های تجربی میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM، میکروسکوپ الکترونی عبوری TEM و پراش پرتو ایکس XRD مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از تصاویر SEM نانو ذرات را با مورفولوژی کروی با قطری در محدوده ی 60 تا 180 نانومتر و نانو سیم ها را با مورفولوژی سوزنی شکل نشان داد. آنالیز XRD حضور قله ی سیلیکونی با فاز بلوری را در نمونه ی سنتز شده تایید کرد. نتایج حاصل TEM و رامان به ترتیب ساختار درونی نمونه ها را در مقیاس های 10 و 20 نانومتر بصورت هسته-پوسته با ساختاری بلوری نشان می دهد.

    کلیدواژگان: نانو ساختار، نانوسیم، ساختار هسته-پوسته، روش های VLS و لایه نشانی بخار شیمیایی
  • سولماز قضاتلو، محمدرضا سعیدی*، علی نبی پور چاکلی صفحات 56-61

    در این مقاله، به بررسی روش ساخت یک نانو کامپوزیت با پایه پلیمری و استفاده از نانوذرات برنج به عنوان پرکننده، پرداخته می شود. ابتدا، نانوذرات برنج به روش سایش مکانیکی تولید می شوند و با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی، پراش نور دینامیکی و پراش پرتو ایکس مورد ارزیابی جهت مشخص شدن سایز، توزیع و فاز ذرات قرار می گیرند. سپس، نانوذرات به پلیمرآکریلونیتریل بوتادین استایرن حل شده در حلال کلروفرم اضافه می شوند تا نانو کامپوزیت مورد نظر تولید گردد. سپس به منظور بررسی هدایت الکتریکی نمونه های نانو کامپوزیت تولید شده با درصدهای وزنی برنج متفاوت، از آزمون پراب چهارنقطه استفاده می شود. نتایج این آزمونها نشان می دهند که هدایت الکتریکی با افزایش درصد نانوذرات برنج افزایش می یابد بطوریکه در نمونه با 30درصد برنج، رسانندگی الکتریکی به میزان 1051.8 زیمنس بر متر می رسد. بر این اساس، یک نانوکامپوزیت پایه پلیمری رسانا تولید شده است که کاربردهای صنعتی فراوانی دارد.

    کلیدواژگان: رسانندگی الکتریکی، نانوذرات آلیاژی برنج، نانوکامپوزیت، پلیمر اکیلونیتریل بوتادین استایرن
  • مهیا نوزایی، مهدی ملایی *، فرزاد فرهمند، بهاره رمضانلو صفحات 62-68

    در این تحقیق نقاط کوانتومیCdTe وCdTe/CdSe با استفاده از یک روش سریع تابش دهی امواج مایکروویو سنتز شده اند. نقاط کوانتومی سنتز شده توسط آنالیز های XRDFESEM, EDS, PL, UV-Visو RAMAN مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. بررسی آنالیزهای ساختاریRAMAN ,XRD وEDS تشکیل موفق ساختار هسته-پوسته را تایید نمود. ساختار هسته-پوسته نقاط کوانتومی CdTe/CdSe از نوع ساختار هسته-پوسته نوعII می باشد. نقاط کوانتومی سنتزشدهCdTe نورتابی لبه نواری با قله واقع در 535 نانومتر نشان دادند. که پس از پوشیده شدن توسط پوستهCdSe شدت نورتابی آن افزایش چشم گیری پیدا کرد و همچنین قله نورتابی به دلیل تشکیل ساختار هسته-پوسته نوع II به سمت طول موج های بلندتر انتقال پیدا کرد. در این روش ضخامت پوسته به راحتی و با مدت زمان تابشی مایکروویو در مرحله رشد پوسته قابل کنترل بود که منجر به تشکیل ذرات با نورتابی از محدوده سبز تا قرمز گردید.

    کلیدواژگان: CdTe، CdSe، نقاط کوانتومی، هسته-پوسته، نورتابی
  • حسین سلمانی نژاد، رضا زارعی مقدم، محمدحسین احسانی*، حمید رضاقلی پور دیزجی صفحات 69-76

    در این پژوهش، تاثیر لایه های سولفید روی به صورت زیگزاگ بر ضریب شکست، ضریب خاموشی و درصد عبور و مقایسه آن با لایه نشانی صفر درجه همین ماده پرداخته شده است. لایه های نازک سولفید روی توسط روش لایه نشانی تبخیر فیزیکی بر روی زیر لایه شیشه لایه نشانی شده اند. با بررسی خواص اپتیکی این نمونه ها مشاهده شده است که با این روش لایه نشانیزیگزاگ، عبور اپتیکی، ضریب جذب و ضریب خاموشی نسبت به حالت صفردرجه افزایش و ضریب شکست آن کاهش پیدا کرد. این نتیجه تاثیر روش GLAD در خواص اپتیکی لایه های نازک را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: روی سولفید، لایه نشانی، نانوساختار، روش رشد زاویه ای خراشان
  • رضا مصطفویان، اصغر اسمعیلی*، رضا طاهری قهریزجانی صفحات 76-89

    سنسور گاز H2S با رشد نانو میله های SnO2 بر روی یک بستر بهم پیوسته نقره و پوشش چرخشی نانو ذرات SnO2 در سطح نانو میله ها ساخته شد. هندسه، مورفولوژی، ترکیب شیمیایی، خواص نوری و الکتریکی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدان FESEM، طیف سنجی اشعه ایکس پراکندگی انرژی EDAX، پراش پرتو نگاری با اشعه ایکس، طیف سنجی نور پایه و طیف سنجی جذب مورد بررسی قرار گرفت. سنسور ساختگی با آلایش نانو ذرات SnO2 با نقره و همچنین با استفاده از روش نو آورانه قرار گرفتن همزمان در معرض اشعه ماوراء بنفش و تعادل الکتریکی خود گرمایش تقویت شد. حسگر هدفمند ما منجر به حساسیت فوق العاده در کمترین محدوده تشخیص 500 ppb تا 10 ppm با کنش همگری عالی و کاربرد فوق العاده آن در استفاده از تداخل گاز H2O با مساعدت سنجش گاز طراحی شد. با توجه به این دستاورد زمان پاسخ سنسور و زمان بهبودی در 10 ppm گاز H2S بطور قابل توجهی به ترتیب از 10 و 11 ثانیه شیوه اولیه به 5 و 8 ثانیه از شیوه اصلاح شده رشد یافته است. حساسیت متقابل سنسور نسبت به C6H6, C2H5OH, CO2 و NH3 نیز به منظور تعیین انتخابی حسگر مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: سنسور H2S، نانو ذرات Ag-SnO2، نانو میله SnO2، خود گرمایش، اشعه ماوراء بنفش، FESEM، EDAX
  • حامد مالکی*، اسماء محمدی بادیزی صفحات 90-98

    در این مقاله به بررسی خواص ساختاری، مغناطیسی، مورفولوژی و نوری نانوذرات فریت کبالت و مقایسه با لایه نازک آن پرداخته شده است. نانوذرات فریت کبالت با استفاده از روش سل- ژل خوداحتراقی و لایه نازک فریت کبالت با استفاده از روش سل- ژل و لایه-نشانی چرخشی آماده گردیدند. بررسی خواص ساختاری نمونه ها با استفاده از آنالیز طیف سنجی پراش اشعه ایکس و در ادامه با استفاده از آنالیز ریتولد و ویلیامسون- هال انجام شد. خواص مغناطیسی نمونه ها با استفاده از آزمون مغناطیس سنج نمونه نوسانی و آزمون اثر مگنتواپتیک فاراده مورد بررسی قرار گرفت. مورفولوژی نمونه ها توسط آزمون های میکروسکوپ الکترونی روبشی، میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی انجام شد. نهایتا خواص نوری و گاف انرژی نمونه ها با استفاده از آنالیز طیف سنجی مریی- فرابنفش بررسی گردید.

    کلیدواژگان: فریت کبالت، روش سل- ژل خوداحتراقی، آنالیز ریتولد، اثر مگنتواپتیک فاراده، لایه نشانی چرخشی
  • بهاره شکر چالاکی، گیتا باقری*، فاطمه آذرخشی صفحات 99-108

    در این تحقیق به طریق نظری برهمکنش داروی لتروزول C17H11N5و پلیمر پلی2-اتیل-2-اکسازولین C31H58N6O7 مورد بررسی قرار گرفت. اثرات نامستقر شدن الکترونی و برهمکنش های دوقطبی- دوقطبی بر روی خواص ساختاری و میزان واکنش پذیری داروی لتروزول در حضور پلیمر پلی2-اتیل-2-اکسازولین، با استفاده از محاسبات مکانیک کوانتومی تیوری تابع دانسیتهDensity Functional Theory DFT، در سطوح نظری محاسباتیB3LYP و سری پایه 6-31G مورد مطالعه قرار گرفت. محاسبات فرکانس به منظور تعیین توابع ترمودینامیکی و فرکانس های ارتعاشی در فاز گازی و فاز حلال انجام شد. تحلیل NBO برای محاسبه اثرات انتقالات الکترونی ناشی از برهمکنش های استریوالکترونی و همچنین برهمکنش های دوقطبی- دوقطبی و سایر خواص سیستم های مورد نظر بکار برده شد. نقش انتقالات الکترونی، جمعیت های اوربیتالی، انرژی اوربیتال های دهنده و پذیرنده الکترون ، پارامترهای ساختاری، دانسیته بار اتمی مولیکن روی پلیمر در واکنش با دارو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین رفتار الکترونی و واکنش پذیری پلیمردر واکنش با دارو، انرژی های الکترونی، ممان های دوقطبی، گپ انرژی اوربیتال های LUMO-HOMO، سختی شیمیایی η، پتانسیل شیمیایی الکترونی μ و الکترونگاتیویته مولیکن χ محاسبه گردید. توزیع اوربیتال های مولکولی برای فهم تغییرات الکترونی ساختار، هدایت الکتریکی و انرژی جذب EAd در طی فرآیند جذب مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه کار نتایج طیف هایIR دارو، پلیمر و کمپلکس دارو-پلیمر بررسی گردید و همگرایی مشاهده شده بین داده های تجربی و تیوری بیانگر دقت و صحت محاسبات بوده و می توان به روش تیوری به عنوان روشی معتبر استناد کرد.

  • مجتبی عاشوری، حسن کفایتی*، شهاب شریعتی صفحات 109-115

    در این مطالعه نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4@Propylsilane-PyridineHSO4از طریق عامل دار کردن Fe3O4 با تری متوکسی سیلیل پروپیل آمین، پیریدین-2-کربالدهید و سولفوریک اسید سنتز شد. ساختارهای نانو ذرات سنتزی در مراحل مختلف با استفاده از روش طیف بینی FT-IR تایید شدند. همچنین ساختار بلوری، مورفولوژی و ریخت شناسی و پایداری حرارتی نانو ذرات با استفاده از آنالیزهایSEM, XRD ، TEM و TGA بررسی شد. در نهایت با استفاده از این نانوذره به عنوان کاتالیزگر، مشتقات دی هیدروپیریدو3،2-d:5،6-d´ دی پیریمیدین سنتز شدند. مقایسه کارآیی این کاتالیزگر با سایر کاتالیزگرها نشان داد که نانوکاتالیزگر ساخته شده در این تحقیق نسبت به سایر کاتالیزگرها بطور قابل ملاحظه ای بازده و سرعت واکنش را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: نانوذرات مغناطیسی، مگنتیت، پیریدین، پیریمیدین، تری متوکسی سیلان
  • سنتز نانو میله های اکسید مس با استفاده از روش مکانیکی- شیمیایی
    مریم کارگرراضی*، بابک صادقی، مرضیه تزراعی صفحات 121-128

    نانوذرات اکسید مس به روش های متفاوتی مانند آب گرمایی، سل- ژل، کاهش شیمیایی، میکروامولسیون، الکتروشیمیایی، هم رسوبی سونوشیمیایی و مکانیکی شیمیایی سنتز شده است. در این مقاله، سنتز نانو ذرات اکسید مس از میکروپودر اکسید مس حاصل از کنسانتره فلوتاسیون سنگ معدن طلا در محیط نمک سولفات مس تحت شرایط دما، pH و زمان مشخص تهیه و ریخت شناسی و پراکندگی آن ها با استفاده از نمک تارتارات سدیم به عنوان واکنشگر اصلی بررسی شد. نتایج با استناد به اندازه گیری های طیف سنجی فلویورسانس پرتو (XRF)، پراش پرتو ایکس(XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی پراش انرژی پرتوایکس(EDX) تایید شد. نتایج EDXوSEM نانوذرات مس سنتزی و تکلیس یا کشته سازی (کلسینه) شده (در دمای 410-300 درجه سانتیگراد به مدت 75-50 دقیقه) در محیط تارتارات سدیم 1% ، را نشان می دهد و در نهایت، نانوذرات میله ای مس با اندازه (nm215 ×54) تشکیل می شود. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی، نتایج حاصل از پراش پرتو ایکس را تایید می‌کند. درنهایت، می توان بیان داشت که تغییر در روند فرعی لیچینگ، سبب تغییرات اساسی در ریخت شناسی و ماهیت نانواکسید مس با درجه خلوصی در گستره 97-95 درصد می شود.

    کلیدواژگان: نانومیله های اکسید مس، تارتارات سدیم، روش مکانیکی- شیمیایی، میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)، پراش پرتو ایکس(XRD)
|
  • Mohsen. Abdollahifar, Mojtaba. Goodarzi *, Davood. Ghanbari Pages 1-8

    : In this paper, cobalt ferrite nanoparticles CoFe2O4 and starch-capsaicin anticancer drug nanocomposites were synthesized. Structure morphology was investigated by scanning electron microscopy, crystalline phase X-ray diffraction and core-shell encapsulation were also investigated using TEM. In addition, capsaicin release was performed in human stomach-like environment at physiological temperature of human body and was subjected to ultraviolet visible spectroscopy. The results represent the introduction of a new and effective nanostructure for cancer treatment. Preparation and Characterization of Cobalt Ferrite – Starch Nanocomposite as a Nanocarrier for Gradual Release of the Capecitabine Anticancer Drug

    Keywords: Cobalt Ferrite, Nanoparticles, Capsitabine, Cancer, Nanocapsules
  • MAHSA Fakharpour Pages 9-19

    Manganese chiral single ring nanostructure are produced using oblique angle deposition together with rotation of substrate holder about its surface normal. The structural characterization of the produced samples was obtained using field emission scanning electron microscope (FESEM) and atomic force microscope (AFM). The optical spectra of the samples were obtained using a single beam spectrophotometer for the incident light of the surface normal. Then, absorption spectra are obtained for linearly polarized different azimuthal angles by homogenization method. Obtained results are consistent with the experimental optical absorption spectra. The plasmonic oscillations type inside nanostructure of chiral single ring is investigated by using the discrete dipole approximation (DDA).

    Keywords: : Discrete dipole approximation, Manganese chiral single ring, Absorption, Nano-structure, Homogenization
  • R. Eisavi * Pages 20-32

    Magnetic nanoparticles of CoFe2O4 were synthesized through a solid-state procedure in agate mortar and then calcined at high temperatures. The obtained CoFe2O4 nanoferrite was characterized by XRD, SEM, FT-IR and VSM techniques and used as catalyst in the one-pot efficient conversion of different epoxides bearing aryl, allyl and alkyl substituents to the corresponding 1,2-diacetoxy esters with acetic anhydride in oil bath 70 ºC under solvent-free conditions. Synthesis of 1,2-dicetates was carried out within 1-4 h with 77-95 yields. The magnetic nanocatalyst was easily separated using an external magnet and reused several times without any significant loss of catalytic activity or magnetic property.

    Keywords: Epoxide, 1, 2-Diacetate, CoFe2O4, Magnetic nanocatalyst, Solvent-free
  • S. Razi*, F. Ghasemi, S. Roshan Entezar Pages 33-47

    In this paper two resonant photonic crystals is proposed that their optical response depends not only to the modulation of the dielectric function but also to the interaction of the incident light with the crystal's internal excitations. Alternating layers made of GaAs (as the barrier layer) and InAs/InGaAs quantum dots (dipole active layer) are selected as the main building blocks of the crystals. Structural order is disturbed by adding defects. Transfer Matrix Method (TMM) is applied to evaluate the optical features of the crystals and in order to model the real situation, the roles of the effective exitonic susceptibility besides the homogenous and non-homogenous broadenings are considered in calculations. Dependence of the structures response (including width and wavelength range of the stop band and resonant modes) to the structural parameters such as layers period number, size of the slabs and homogeneity of the layers are studied at the first step. Extracting the optimum values, tunability of the optical features with external parameters such as crystal temperature and light incident angle is explored systematically. Results clearly show the great potential of the proposed crystals for applications such as all optical tunable filters, frequency dividers and switches.

    Keywords: resonant photonic crystals, defective structure, stop band, transfer matrix, tunable optical response
  • Ahmad Zia Sherzad, Hakimeh Zare*, Zahra Shahedi, Fatemeh Ostovari, Yousef Fazaeli Pages 48-55

    Luminescent graphene oxide quantum dots have attracted tremendous attention from the scientists in chemistry, materials science, physics and biology, because of their superiority of good stability, excellent optical and electrochemical properties, resistance to photo-bleaching, and low cytotoxicity. In the research, Graphene oxide quantum dot were synthesized using a simple and direct method. In the following, to increase and change the luminescence, graphene oxide doped with nitrogen N and sulfur S in a single step in the presence of thiourea and ammonia were synthesized. the graphene oxide quantum dots were characterized by infrared, UV–Vis absorption, photoluminescence spectroscopy, and TEM microscopy. S and N doped graphene oxide quantum dots, unlike the base graphene oxide quantum dots, have a blue luminescence and higher intensity than their base counterpart. Because of this prominent luminescence feature, N and S doped graphene oxide quantum dots can be used for medical imaging and other optical applications.

    Keywords: Graphene Oxide, Quantum Dots, S-N doped graphene oxide quantum dots, Thiourea, Ammonia
  • Amir Hayati*, Habib Hamidinezhad Pages 55-59

    In the present research, nanoparticles and silicon nanoparticles were synthesized using gold catalyst by chemical vapor deposition methods and liquid-solid vapor VLS techniques at different times. The Nano structural properties of the synthesized samples were investigated using experimental techniques of scanning electron microscopy SEM, transmission electron microscopy TEM and X-ray diffraction XRD. The results of SEM images showed nanoparticles with spherical morphology with diameters in the range of 60 to 180 nm and nanoparticles with needle morphology. XRD analysis confirmed the presence of crystalline phase silicon peaks in the synthesized sample. The results of TEM and Raman show the inner structure of the samples at 10 and 20 nm scales as crystalline core-shell, respectively.

    Keywords: Nano-structure, Nanowire, core-shell structure, VLS methods, chemical vapor deposition
  • S. Ghozatloo, M. Saeidi*, A. Nabipour Chakoli Pages 56-61

    In this paper, synthesis method of a polymer-based nano composite and use of brass nanoparticles are investigated. First, brass nanoparticles are produced by mechanical scratching and are characterized by AFM, DLS and XRD to investigate the size, distribution and phase of nano particles. Then, nanoparticles are added to ABS solved in chloroform to produce the mentioned nano composite. Next, the 4 probe point test is used to investigate the electrical conductivity of synthesized nano composite samples with different weight percentages of brass. Results show that electrical conductivity is increased by increasing of brass nano particle percentage, as electrical conductivity of the sample with 30 percent of brass reaches 1.8  105 S/m. Therefore, a polymer-based nano composite is synthesized which has many industrial applications.

    Keywords: Electrical conductivity, Brass Alloy Nano particles, Nano Composite, Acrylonitrile Botadiene Styrenepolymer
  • Mahya Nozaei, Mahdi Molaei*, Farzad Farahmandzadeh, Bahareh Ramazanloo Pages 62-68

    CdTe and CdTe/CdSe QDs synthesized with microwave method.The synthesized QDs were characterized by means of XRD, PL, UV-Vis, FESEM, EDS and RAMAN analysis. XRD, EDS and RAMAN analysis confirmed successfully formation of core-shell structure. CdTe/CdSe core-shell structure is type II. CdTe QDs indicated a band gap emission with peak about 535nm. PL peak intensity increased significantlyand indicated a red shift after CdSe shell growth because of type II core-shell structure. In this method shell thickness simply control by time of microwave radiation that it makes photoluminescence range of QDs from green to red.

    Keywords: CdTe, CdSe, QDs, core-shell, optical properties
  • Pages 69-76

    <![CDATA[In this study, the effect of zigzag Zinc sulfide layer on refractive index, extinction coefficient, transmittance percentage and its comparison with zero degree labeling of the same material is investigated. Thin layers of zinc sulfide are deposited on the glass substrate by the physical vapor deposition method. By examining the optical and structural properties of these samples, it was observed that with this method, the zigzag layer, optical transmittance, absorption coefficient and extinction coefficient were increased with to zero degree and its refractive index decreased and the crystal size also increased. This result illustrates the effect of the GLAD method on the optical and structural properties of the thin films.

    Keywords: Zinc Sulfide, Coating, Nanostructure, Glancing angle deposition (GLAD) technique
  • R. Mostafavian Maleki, A. Esmaili*, R. Taheri Ghahrizjani Pages 76-89

    A H2S gas sensor was fabricated by growing SnO2 nanorods on an interdigitated Ag substrate spin coating SnO2 nanoparticles. The geometry, morphology, chemical composition, optical and electrical properties were investigated by scanning electron microscopy, Energy Dispersive X-ray Spectroscopy (EDAX), X-Ray diffraction, photoluminescence spectroscopy and absorption spectroscopy. The obtained sensor was further improved by doping Ag on the SnO2 Nano-Particles and a unique method of simultaneous exposure to UV illumination and applying and electrical potential (self-heating). Our attempts lead to production of a highly sensitive sensor in the low detection range (500 ppb-10ppm) in which H2O gas interfering was also used for the first time in the gas sensing. Regarding this achievement, the sensor response and recovery times remarkably boosted in 10 ppm H2O gas from 10 and 11s in initial method to 5 and 8s in the improved method, respectively. The sensor cross-sensitivity toward C6H6, C2H5OH, CO2 and NH3 was also examined in order to determine the sensor selectivity.

    Keywords: H2S sensor, Ag-SnO2 nanoparticles, SnO2 nanorod, Self-heating, Ultra-wave ray, FESEM, EDAX
  • A. mohammadi badizi, H. maleki * Pages 90-98

    In this article, the structural, magnetic, morphological and optical properties of Cobalt ferrite nanoparticles are investigated and compared with Cobalt ferrite thin film. Cobalt ferrite nanoparticles were prepared by auto-combustion Sol-gel method and Cobalt ferrite thin film was prepared by Sol-gel and Spin-coating methods. Structural properties of the samples were investigated using X-ray diffraction spectroscopy and followed by Rietveld and Williamson-Hall analysis. The magnetic properties of the samples, were investigated using the .vibrating sample magnetometer (VSM) and the Faraday magneto-optical effect tests. The morphology of the samples were performed by scanning electron microscopy (SEM), atomic force microscopy (AFM) and field emission electron microscopy (FESEM). Finally, the optical and band gap of the samples were calculated using UVVis diffuse reflectance spectroscopy.

    Keywords: Cobalt ferrite, auto-combustion Sol-gel method, Rietveld analysis, Faraday magneto-optical effect, Spin- coating method
  • B. Shokr Chalaki, G. Bagheri*, F. Azarakhshi Pages 99-108

    In this study, the interaction of letrozole C17H11N5 and polymer poly 2-ethyl-2-oxazoline C31H58N6O7 was theoretically investigated. Effects of Electronic Asymmetry and Bipolar-Bipolar Interactions on Structural Properties and Letrozole Drug Responsiveness in the Presence of Polymer 2-Ethyl-2-Oxazoline Using DFT Density Functional Theory in Quantum Mechanics Computational theoretical levels of B3LYP and basic series 6-31G were studied in gas phase and water solution. Thermodynamic functional analysis indicate that the relative energies ΔE, free Gibbs energies ΔG and enthalpies ΔH are negative for system but the calculated entropies ΔS are Positive, suggesting thermodynamic favorability for covalent attachment of Letrozole on polymer and this results confirm the structural stability of the Letrozole -PEOZ in both gas and solvent phases. Delocalization of charge density between the bonding or lone pair and antibonding orbitals calculated by NBO analysis. These methods are used to determine structural characterization PEOZ during the adsorption reactions in the gas phase. In order to investigation of conductivity and electronic properties of PEOZ in the reaction with Letrozole, the total electronic energy, dipole moment, orbital energies, charge density, density of state DOS, LUMO-HOMO energy bond gaps, Adsorption energies EAd, the global index includes hardness η, electronegativity χ, electrophilicity index w, chemical softness S and electronic chemical potential μ were calculated. In the following, the results of IR drug, polymer and drug-polymer complex spectra were examined and the observed convergence between experimental and theoretical data indicates the accuracy of the calculations and the theoretical method can be cited as a valid method. 

    Keywords: Letrozole, Adsorption energy, Poly (2-ethyl-2-oxazoline), Density functional theory (DFT), Thermodynamic functional
  • Mojtaba Ashouri, Hassan Kefayati*, Shahab Shariati Pages 109-115

    In this research, Fe3O4@Propylsilane-Pyridine[HSO4] magnetic nanoparticles were synthesized via functionalization of Fe3O4 by tri-methoxy silyl propyl amine, pyridine-2-carbaldehyde and sulfuric acid. The structures of the synthesized nanoparticles at different stages were confirmed by FT-IR spectroscopy. Also, the crystal structure, morphology and thermal stability of the nanoparticles were investigated using XRD, SEM, TEM and TGA analyzes. Finally, dihydropyrido[3,2-d: 5,6-d'] dipyrimidine derivatives were synthesized by using of these nanoparticles as an effective catalysts. Comparison of the performance of this catalyst with other catalysts showed that the nano-catalysts made in this research, significantly increase the yield and reaction rate compared to other catalysts.

    Keywords: Magnetic Nanoparticles, Magnetite, Pyridine, pyrimidine, tri-Methoxy silane
  • Synthesis of Copper Oxide nano rods by mechanical-chemical method
    Maryam Kargar Razi*, babak sadeghi, Marzieh Tazraee Pages 121-128

    In this paper, synthesis of Copper Oxide nano rod particles from Copper Oxide microparticles obtained from Gold ore flotation concentrate in Copper Sulfate salt medium under specific temperature, pH and time conditions. Morphology and dispersion using Sodium Tartarate salt as the main reactant was done. The results were confirmed by XRF, XRD, SEM, EDX measurements. The EDX and SEM results show the synthesized and calcined (300-410 ºC, t=50-75 min) Copper nanorods in 1% sodium Tartrate medium, and finally formed particle rods with a size of 54 × 215 nm.

    Keywords: Copper Oxide Nanorods, Sodium Tartrate, Mechanical-Chemical Method, Scanning ElectronMicroscopy (SEM), X-ray Fluorescence (XRF)